Shiatsumassage

Wat is Shiatsu?

Shiatsu of acupressuur is een energetische massagevorm zonder olie, waarbij (met de duim, handpalm of vingers) druk wordt uitgeoefend op bepaalde energiepunten op de energiebanen (meridianen) en ook strek-en andere technieken worden gebruikt.

Bij toepassing ervan wordt de zelf genezende kracht in ons lichaam ondersteund door het kalmeren of activeren van de energiestroom in de meridianen.
Deze meridianen en de vele drukpunten (tsubo’s) staan in verbinding met de overeenkomstige organen en beïnvloeden hun fysische en emotionele werking.

Shiatsu kan u helpen!

Shiatsu is een ideale manier om te ont-stressen, te ont-moeten en ziekten te voorkomen.
Shiatsu stimuleert uw mentale, emotionele en fysieke gezondheid. 
Een oplossing kan geboden worden bij:


  • algemene rug, schouder, gewrichts, nek en spierklachten,

  • lusteloosheid, vermoeidheid en verlaagde weerstand,
-
  • lichamelijke spanningen,

  • depressie, angsten,

  • menstruatieklachten,

  • migraine en hoofdpijn,

  • verteringsproblemen,

  • slapeloosheid,

  • circulatiestoornissen, 
  • …enz


Een behandeling is altijd ontspannend en je hoeft dus geen klachten te hebben om te kunnen genieten van het preventieve effect van een shiatsu-sessie.
 
Een shiatsubehandeling omvat een volledige lichaamsbehandeling en beperkt zicht niet alleen tot louter fysieke manipulaties. Als shiatsubehandelaar ga ik ook op zoek naar onderliggende oorzaken en gezondheidsproblemen.
 Op basis daarvan kunnen er adviezen worden gegeven voor de aanpassing van de dagelijkse levensstijl: ademhalingsoefeningen, yoga, voedingsadvies,… 

Contra-Indicaties:

Ik raad je aan om bij ernstige klachten steeds een shiatsu-sessie te volgen in samenspraak met uw (huis)arts. Het is belangrijk dat u als cliënt mij informeert omtrent eventuele operaties, breuken en hechtingen, ontstoken gewrichten, kanker of andere ernstige ziekten, zodat in samenspraak(eventueel met uw (huis)arts) kan beslist worden over de te volgen behandeling.

Hoe gaat zo'n massage in zijn werk

(Opgelet, deze massage wordt enkel aangeboden aan vrouwen)

Deze massage wordt gedaan op de kledij en wordt uitgevoerd op een futon(=Japanse matras). Je draagt best losse, gemakkelijke kledij zodat de nodige manipulaties, rotaties en strekkingen kunnen worden uitgevoerd.

Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten en is een intense totaalervaring voor body en mind. Dit werkt meestal verzachtend maar kan ook confronterend zijn. Op termijn werkt het bijna altijd heilzaam, relaxerend en opluchtend. Soms kan een behandeling ook gevoelig zijn, afhankelijk van de gestagneerde energie. Vaak wordt het als een deugdzame pijn omschreven, die na de behandeling verbetering van de symptomen geeft.

Een eerste sessie kan wat langer duren omwille van de kennisname met de cliënt.
 Elke behandeling wordt voorafgegaan door een gesprekje (waarbij klachten van de cliënt en vragen van de behandelaar aan bod komen) en ook na de behandeling is er ruimte voor een gesprek om eventuele losgekomen emoties en de ervaring te delen.

De prijs: 60 euro voor 60 minuten

Emo-shiatsu (zoals onderwezen en ontwikkeld door Bart Dierick):
Tijdens deze behandeling van 60 minuten wordt er via bepaalde tsubo’s gewerkt op het emotioneel lichaam.
 Er wordt gebruik gemaakt van de Chinese klok en de vijf elementenleer (hout, vuur, aarde, metaal en water) en met de specifieke orgaangroep en de emoties die eraan gelinkt zijn.
 Het is de bedoeling dat door het helen van de organen, geblokkeerde emoties bevrijdt worden en omgekeerd. 
In het oosten gaat men ervan uit dat bepaalde onderdrukte en overwerkte emoties worden vastgehouden in bepaalde orgaangroepen. Zo wordt bijvoorbeeld in de lever en galblaas kwaadheid (uit balans) vastgehouden. Symptomen van een gestagneerde houtenergie zij bijvoorbeeld moeilijk uit bed geraken, ongeduld, prikkelbaarheid, besluiteloosheid.
De behandeling wordt steeds voorafgegaan door een gesprek zodat samen kan bekeken worden rond wel thema/emotie jij wil werken. Wat wil je lichaam jou duidelijk maken?

Emoties hebben een doel, het zijn vaak wegwijzers en helpen te groeien en te transformeren.
Er wordt tijdens deze behandeling ook gewerkt met de adem en de stem. Er wordt op een veilige manier ruimte gemaakt voor onderdrukte en onverwerkte emoties, je leert kijken naar je emoties en je wordt begeleid om uit je eigen defensiemechanismes te stappen, zodat je kan leven vanuit jouw waarheid en niet zozeer om anderen te plezieren, of om sterk bij de anderen over te komen. 

De prijs: 60 euro voor 60 minuten

Schrijf je in voor de neiuwsbrief

Stel je vragen!