Spring naar de inhoud

Bewustwording

Coaching & bewustwording in de natuur

COACHING & BEWUSTWORDING IN DE NATUUR

Laat je coachen in de natuur en ontdek een waardevol (groen) geschenk aan jezelf:
*Als je voelt dat er veel stress in je lichaam zit, hetgeen zich kan uiten door teveel piekeren, moeilijk kunnen relativeren, snel moe zijn, spanningsklachten,…
*Als je graag je hart eens wilt luchten aan iemand die goed luistert en niet oordeelt.
*Als je in kringetjes blijft draaien bij het oplossen van een probleem. En nieuw perspectief kan nieuwe inzichten brengen. Je beweegt buiten jouw ‘gekende’ wereld en gaat letterlijk nieuwe wegen inslaan.
*Als je gekwetst bent of in rouw en je graag in zachtheid terug bij jezelf komt. 

De heilzame werking van natuur, bos en groen is wetenschappelijk al veelvuldig aangetoond.

In natuurcoaching wordt de natuur actief betrokken in het coachingsproces en is het dus veel meer dan wandelend coachen. Er wordt gewerkt met metaforen, symboliek, de seizoenen, beelden,… hetgeen een krachtige verdieping geeft in het coachgesprek. Natuurcoaching is geen therapie, maar een zachte manier van coaching waarbij het vooral gaat over het scheppen van helderheid.

In de coachingsessies bied ik begeleiding op maat aan. Dit kan zowel een éénmalige sessie, een groeitraject of een training zijn.
Ik kan mezelf vinden in een holistische visie op gezondheid en welzijn (lees: hoofd-hart-buik link). Daarom bied ik in de coachingsessies ook ademhalings- en creatieve oefeningen, thuisopdrachten en tussentijdse mentoring aan. Het is mijn passie om mensen in (innerlijke)beweging te krijgen en daarbij de natuur, zijn, denken en voelen te betrekken om tot concrete actie te komen.

Thema’s die aan bod kunnen komen bij de coachingsessies zijn o.a.:
-omgaan met verandering – keuzes maken
-vastzitten in bepaalde slechte gewoontes of mentale beperkende patronen
-zingeving-zelfontdekking (bij jezelf komen, waar ben ik goed in?)
-stressbeheersing en burn-out
-leven van je volle potentieel.
-ook voor koppels (opnieuw gezien worden, in verbinding met elkaar, anders luisteren,…)

Praktisch: 1 sessie duurt 1,5 uur en kost 95 euro.Verplaatsing wordt afzonderlijk aangerekend.
Traject rond bepaald thema: 4 sessies en tussentijdse begeleiding: 499 euro

Wat anderen zeggen:

Deze natuurcoaching heb ik aangevoeld als helend en krachtig. Het wiegen van de bomen , het ritselen van de bladeren, de begeleidende woorden van Kristina, alles droeg ertoe bij dat het allemaal vanzelf gebeurde. In de spanning van wat zou komen kwam rust. Bij het stilstaan en observeren kwamen oude herinneringen naar boven, gebeurtenissen van vroeger kregen een plek. Ondersteunende  opdrachten onderweg gingen vanzelf en het resultaat leidde tot onverwachte inzichten. Mijn situatie is me nu duidelijker geworden, ik voel me gesterkt in de richting die ik uit wil gaan. Wat ik diep in mijn hart wens vond ik terug in de kruin van die grote es. Dank je, Kristina
 
Jean-Marie Cortoos
‘osteopathie’ en ‘familieopstellingen 1op1’, 

In every walk with nature one receives far more than he seeks.
John Muir

Bliss & HERB ATELIERs

Kruidenkennis-kruidenverwerking-natuurritueel.
Hoofd-Hart-Ziel.
Mijn missie: Graag wil ik je inspireren en mijn kruidenkennis met je delen. Archetypes in jou raken of het nu de heks, de alchemist, de heler of de gids is.
Leven met de seizoenen en dichter bij jezelf komen. Het herstellen van de disbalans die ontstaat door ons jachtige leven. Terug naar de eenvoud en magie vervat in de stilte van de natuur. Het (terug)verwelkomen van je innerlijke vreugdevolle natuur.

BLISS & HERB Keltische kruidenwandeling in het teken van Mabon (herstequinox) op zaterdag 16 september van 9u30 tot 12 u in Gooik, Paddenbroek.

Mabon is het feest van de herfst en om de natuur te bedanken voor zijn overvloed. Dit feest werd bij de Kelten traditioneel gevierd rond 21 september, als dagen en nachten even lang duren. De herfstequinox is ook het ritueel van Licht naar Donker, van Buiten naar Binnen. De herfst is de weg van verdieping, het vieren van jouw authenticiteit en heling.

Tijdens deze wandeling zijn er zowel leermomenten, zijn-, ervaar -en proefmomenten.

Je leert:
– de basis van duurzaam, veilig en verantwoord wildplukken
– eetbare en medicinale kruiden/zaden/bomen beter kennen.
– er is een klein wildplukgerechtje en kruideninfuus.
– je ervaart de voordelen van natuurcoaching en bos-en natuurbaden (shinrun yoku).
– je krijgt receptjes mee om zelf aan de slag te gaan.
– Prijs: 28 euro (beperkte plaatsen)
– Inschrijven via info@sprankeling.be of via 0479/944.461

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Stel je vragen!