Spring naar de inhoud

Nieuwe opleiding 2023- 2024: KruidenWijs op het ritme van de seizoenen

kruidenverwerking te Pepingen/Halle: Kruidenkennis- Kruidenbereiding- Natuurritueel

Doel van deze opleiding: Je leert de medicinale werking en inhoudsstoffen van kruiden beter kennen door ze te verwerken. Je gaat elke les met een kruidenverwerking naar huis. We gaan ook elke les naar buiten (tuin of op pad) om de wilde planten van het moment te ontdekken en om ons te verbinden met de natuur(elementen) op dat moment.

Je leert planten ook beter kennen als je ze volgt doorheen de seizoenen, vanaf het moment dat ze ontkiemen, in bloei en in zaad staan, tot het moment dat ze uitgedroogd zijn. Ze veranderen helemaal en zo leer je alle onderdelen van een plant kennen. Zo zien we bijvoorbeeld dat de bijvoet tot 3 verschillende bladvormen heeft doorheen haar groeicyclus.

1x in de maand tekens op de eerste vrijdagnamiddag van de maand (behalve bij feestdagen zie bijv. april): 14u00 tot 17u. (prijs 40 euro/per sessie).Inschrijven vereist (beperkte plaatsen).

  • Wanneer? 1x in de maand tekens op de eerste vrijdagnamiddag van de maand (behalve bij feestdagen zie bijv. april): 14u00 tot 17u. (prijs 40 euro/per sessie). Inschrijven vereist (beperkte plaatsen).

Programma

  • vrijdagnamiddag 1 december 2023: natuurlijke EHBO bij winterkwaaltjes: kruidensiroop en borstgel
  • vrijdagnamiddag 5 januari 2024: natuurlijke EHBO bij winterkwaaltjes: verwarmende spierzalf
  • vrijdagnamiddag 2 februari 2024: we maken 2 oxymels (mengsel van appelazijn en honing aangevuld met medicinale kruiden). Dit is een kruidenpreparaat dat je lang kunt bewaren en dat bovendien de immuniteit een boost geeft en bijdraagt voor een goede darmflora.
  • vrijdagnamiddag 1 maart 2024: verzorgende voorjaarskruidenzalf waarbij we met een maceraat (kruidenolie) werken.
  • vrijdagnamiddag 1 2 april 2024: dagcrème waarbij we een hydrolaat (bloemenwater) verwerken en essentiële olie.
  • vrijdagnamiddag 3 mei 2024: tinctuur (alcoholisch extract) en azijntinctuur als haarlotion.
    We hervatten in de herfst 2024.


Verdere data volgen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Kundalini yoga lessen


Wil je graag deelnemen aan een Kundalini yoga les?
Elke woensdag om 18u30 en om 20u15

Stel je vragen!